Ota yhteyttä

8 vinkkiä parempiin yritysvideoihin – markkinoi tehokkaasti videoilla

4 heinäkuuta 2017

Yritysvideo on yksi tehokkaimmista markkinointivälineistä. Tärkeintä on ymmärtää jokaisen videon käyttötarkoitus ja kohderyhmä. Lue yritysvideovinkit!

1. Tunne yleisösi

Yksi yleisimmistä virheistä yritysvideota tehdessä on se, että yritetään miellyttää kaikkia. Tämä johtaa useimmiten siihen että video ei puhuttele ketään.

Mitä tarkemmin tiedät oman potentiaalisimman kohderyhmäsi videolle, sitä suuremmalla todennäköisyydellä juuri tämän kohderyhmän edustajat rakastavat yrityksesi videota. Silloin ei ole väliä jos joku kohderyhmään kuulumaton ei ymmärrä tai pidä videosta, vaan se on jopa selkeä merkki siitä että ollaan oikealla tiellä.

Mieti siis, miten tuotteesi tai yrityksesi parantaa kohderyhmäsi elämää ja kerro se heille kohderyhmän omalla kielellä. Ota siis riskejä sillä suurin riski videolle on yrittää miellyttää kaikkia.

2. Näytä, älä kerro

Video on visuaalinen työväline, ja suurin syy videon menestykseen viestinnässä on sen kyky viestiä suuri määrä asioita lyhyessä ajassa visuaalisesti. Älä siis täytä videotasi puheella jos voit näyttää konkreettisesti yrityksesi tai tuotteesi antamat hyödyt asiakkaalle. Katsoja vaikuttuu aina enemmän siihen minkä näkee omin silmin verrattuna siihen mitä hänelle kerrotaan.

3. Vetoa tunteisiin

Ihminen tekee ostopäätöksensä viimekädessä tunteella. Ominaisuuksien ja hyötyjen listaaminen on tärkeää, mutta aina kun löydät tavan vedota suoraan katsojan tunteeseen on videosi todella hyvällä pohjalla.

Yksinkertainen tapa vedota tunteisiin on esimerkiksi antaa yrityksesi asiakkaan kertoa (ja parhaassa tapauksessa näyttää) oma tunteikas tarinansa siitä, kuinka yrityksesi auttoi häntä elämässä. Katsojan on aina helpompi samaistua toiseen asiakkaaseen.

4. Pidä pääviestisi yksinkertaisena

Videon tärkein tehtävä on viestittää videon pääajatus katsojalle mahdollisimman selkeästi ja tehokkaasti. Olit sitten tekemässä yleistä videota yrityksestäsi tai tuotevideota on erityisen tärkeää pitää videosi viesti yksinkertaisena. Jos yrität viestiä liian monta asiaa samassa videossa et tuskin saa tehtyä katsojaan vaikutusta, ja jos viestisi ei ole tarpeeksi tarkka et saa katsojaa toimimaan videon jälkeen.

Viestisi pitäisi olla läsnä kaikissa kuvissa, puheissa ja graafisissa elementeissä mitä videolla näkyy. Kaikki ylimääräinen tulee karsia pois käsikirjoituksessa. Kysy siis aina kun olet lisäämässä uutta tyylikästä kuvaa videollesi palveleeko se videon pääviestiä.

Hyvä tapa varmistaa, että viesti välittyy videolla on näyttää video tai käsikirjoitus kohderyhmään kuuluville ihmisille ennen julkaisua ja kysyä heidän mielipidettään. Älä kerro heille etukäteen mitään videostasi vaan anna videon puhua puolestaan.

5. Uskalla hakea inspiraatiota

Liian usein lähdemme lähtökohtaisesti tekemään tylsää ja turvallista perinteistä yritysvideota. Mahtaviin lopputuloksiin päästään kuitenkin kun inspiraatiota haetaan suoraan elokuvista, musiikkivideoista ja rohkeista mainoksista. Uskalla siis inspiroitua ja luoda inspiraatiosi kautta oikeasti erottuvia yritysvideoita.

6. Lyhyt on tehokasta

Kaukana takana päin ovat ne ajat kun yritysvideosta tehtiin massiivinen yli kymmenen minuuttinen mötkäle, jossa kerrottiin kaikki yrityksen historiasta ja henkilöstöstä. Tänä päivänä optimaalisin pituus yritysvideolle on noin kaksi minuuttia, mutta niinkään pitkä videon ei tarvitse olla jos pääviestin pystyy kertomaan tehokkaasti lyhyemmässä ajassa. Etenkin jos yrityksesi pääasiallisin kohdeyleisö ovat yritysten päällystö ja toimitusjohtajat on videolla loistava mahdollisuus kertoa asiat lyhyesti ja ytimekkäästi. Älä jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä!

7. Aseta deadline

Usein videot ovat ylimääräistä työtä yrityksesi henkilöstölle, joten valmistuminen uhkaa venyä. Asettakaa siis määräaikoja joissa tiettyjen palasten pitää olla valmiina. Luontaisia etappeja videotuotannossa ovat käsikirjoituksen valmistuminen, videon kuvaukset, jälkituotantovaiheen päättyminen sekä videon julkaiseminen. Näille kaikille on hyvä asettaa selkeät kalenteriin koko työryhmälle merkityt aikatavoitteet, sillä usein suurin osa työstä tapahtuu juuri määräaikaa edeltävänä päivänä kun on aivan pakko toimia.

8. Markkinoi videotasi

Pelkästään verkkosivuille lisäämällä et saa videostasi kaikkea potentiaalia irti. Netti on tänä päivänä pullollaan videoita ja ilman markkinointia hyväkin video jää helposti kaiken muun sisällön alle.

Toisaalta pienelläkin rahallisella markkinointipanostuksella lisäät videon menestymisen mahdollisuutta roimasti. Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa julkaisujen mainostaminen on kustannustehokasta ja helppoa.

Lopulta markkinoinnin tärkeimpiä toimenpiteitä on mittaaminen ja analysointi, eli tarkasta videosi tilastot niin tiedät mikä videossasi on toiminut ja mihin tulee seuraavassa videossa kiinnittää huomiota.

Kaipaatko apua yrityskuvien ottoon? Me sekä koulutamme kuvaamisesta että kuvaamme. Ota yhteyttä ja kerro, miten voisimme auttaa!

Pyydä tarjous yritysvideosta

Pyydä koulutustarjous