Kuulun blogi

Canva – paras ilmainen kuvankäsittelyohjelma

Posted by Henna Kuvaja on 31.1.2017 22:22

Find me on:

 

canva.png

 

Meiltä kysytään usein, mikä on paras ilmainen kuvankäsittelyohjelma. Graafinen suunnittelu on olennainen osa sisällöntuotantoa, mutta kaikilla ei ole resursseja hankkia Photoshopia tai aikaa opetella sen käyttöä. Ei hätää! On nimittäin olemassa ilmainen ja helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma. Sen nimi on Canva.

 

Canva on ilmainen ja aloittelijaystävällinen graafisen suunnittelun työkalu. Canva tarjoaa käyttöösi lukemattomia valmiita kuvapohjia, joita voit helposti muokata omiin tarpeisiisi sopiviksi. Se sisältää myös ilmaisia kuvia, fontteja ja muita graafisia elementtejä, joita voit hyödyntää kuvien suunnittelussa.

 

Miten pääsen käyttämään Canvaa?

Canva toimii täysin selainpohjaisesti, eli sitä ei tarvitse erikseen asentaa tietokoneelle. Siirry vain selaimellasi osoitteeseen www.canva.com niin pääset suoraan Canvan kirjautumissivulle. Voit kirjautua sisään helposti omilla Facebook- tai Google-tunnuksillasi. Voit halutessasi myös luoda käyttäjätunnuksen sähköpostiosoitteellasi.

 

Miten teen kuvan Canvassa?

Ensimmäisenä pääset valitsemaan kuvallesi sopivan kuvatyypin – niitä löytyy Canvasta joka lähtöön. Social Media -niminen neliön muotoinen pohja on sopiva useimpiin somekuviin. Se toimii hyvin esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa. Kun käytät Canvan valmiita kuvatyyppejä, sinun ei tarvitse itse muistaa, minkä kokoisia ja muotoisia kuvia mihinkin somekanaviin kannattaa tehdä. Canvassa kuvatyypit ovat aina ajan tasalla.


Näyttökuva 2017-01-31 kello 13.46.23.png

 

Seuraavaksi voit valita kuvallesi jonkin kuvapohjan. Canvassa on paljon valmiita ilmaisia kuvapohjia, ne tunnistaa pienestä FREE-merkinnästä. Osa kuvapohjista on maksullisia, mutta ne maksavat vain yhden dollarin kappaleelta – halpaa kuin saippua! Kuvapohjat ovat ammattilaisen suunnittelemia, joten sinun ei tarvitse miettiä tekstin asettelua ja sommittelua. Huomaa, että valmiista kuvapohjasta voi muokata kaikkia tekstejä, värejä ja fontteja. Valitse vain kuvapohja, jonka asettelu miellyttää silmääsi eniten. 

 

Näyttökuva 2017-01-31 kello 14.51.30.png

 

Klikkaamalla kuvapohjan elementtejä pääset muokkaamaan niitä. Voit poistaa tekstejä tai kirjoittaa niiden tilalle jotain muuta. Voit vaihtaa tekstien fontteja ja elementtien värejä. Voit vaihtaa taustaväriä, lisätä taustalle valokuvan tai valita jotain Canvan omasta kuvakirjastosta.

 

Voit navigoida työkalujen välillä vasemman reunan työkalupalkista:

  • Search haku, jolla voit hakea kuvia tai elementtejä
  • Layouts kuvapohjat
  • Elements elementit, kuten valokuvat, ikonit ja muodot
  • Text tekstin lisäys
  • Uploads omien valokuvien tai logojen lataaminen


Fonttien ja elementtien muokkaustoiminnot ilmestyvät turkoosin yläpalkin alapuolelle kun klikkaat tekstin tai elementin aktiiviseksi. Voit siirrellä elementtejä hiirellä raahaamalla. Jos jokin meni pieleen, voit peruuttaa tekemäsi muutoksen turkoosin yläpalkin Undo-nappulasta. Voit tehdä kuvapohjiin rajattomasti muutoksia, mutta helpollakin voi päästä. Esimerkiksi ylläolevasta kuvapohjasta sai muutamassa minuutissa muokattua tällaisen:

 

Näyttökuva 2017-01-31 kello 15.35.20.png

 

Miten tallennan kuvan Canvassa?

Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, voit tallentaa kuvan tietokoneellesi. Se tapahtuu turkoosin yläpalkin Download-nappulasta. Canva antaa tallennusvaiheessa valittavaksi kolme eri tiedostomuotoa: JPG, PNG ja PDF. Kun teet kuvia sosiaaliseen mediaan, suosittelen tallennusmuoksi aina PNG:tä. Kokemuksen perusteella esimerkiksi Facebookissa PNG-kuvien laatu on parempi kuin JPG-kuvien. Lue lisää Facebook-kuvien tiedostomuodoista tästä blogipostauksesta.

 

Kun olet tallentanut kuvan, se jää talteen myös Canvaan. Kun seuraavan kerran kirjaudut sisään, näet tekemäsi kuvan heti etusivulla. Kuvaa klikkaamalla pääset muokkaamaan sitä uudelleen. Näin voit helposti tehdä samantyylisiä kuvia vaikka blogiin tai Instagramiin, vaihda kuvaan vain uudet tekstit tai vaikka eri valokuva taustalle!

 

Canva-koulutus

Haluaisitko opetella käyttämään Canvaa yrityksesi sisällöntuotannossa? Pyydä meiltä yrityksellesi räätälöity somekuvakoulutus! Somekuvakoulutuksessa perehdymme Canvan lisäksi muihin hyödyllisiin aloittelijoille sopiviin kuvankäsittelyohjelmiin ja ilmaisiin kuvapankkeihin. Kouluttajana toimii Kuulun AD Henna Kuvaja. 

 

Järjestämme syksyllä avoimen Canva-koulutuksen toimistollamme Oulussa. Tule oppimaan käytännönläheisesti miten ja minkälaisia kuvia someen kannattaa tehdä!

Ilmoittaudu Canva-koulutukseen

 

Topics: Kuvankäsittely, Canva

Sometoimisto Kuulu Oy

Kuulu on sosiaaliseen mediaan ja videomarkkinointiin erikoistunut digimarkkinointitoimisto.

Tarjoamme digitaalisen sisällöntuotannon palveluita sekä sosiaalisen median koulutuksia!

Teemme vaikuttavaa digitaalista sisältöä, joka tuottaa tuloksia - yrityksille, joilla on rohkeutta uudistaa omaa viestintäänsä!

 

 

Olemme Googlen partneritoimisto!

Uutiskirje

Tilaa Kuulun uutiskirje, niin saat ajankohtaiset somevinkit suoraan sähköpostiin!

 

Tilaa uutiskirje

Uusimmat blogipostaukset