Facebook-päivityksiä voi ajastaa ja yrityssivun julkaisujen ajastaminen onkin sisällöntuottajan tärkeimpiä työkaluja. Ajastaminen on hyvin yksinkertainen toimenpide, jolla voi säästää aikaa ja hermoja valtavasti. Voit ajastaa Facebook-postauksia vaikka puolikin vuotta ennakkoon. Ennen kaikkea loma-aikoina tämä on kätevä työkalu, kunhan muistat ettet jaa poissaollessasi sellaista sisältöä, joka potentiaalisesti aiheuttaa paljon kysymyksiä tai kommentteja, joihin et pysty lomalla ollessasi vastaamaan.

Facebook päivityksen ajastaminen kuvin

  1. Ota esiin statuslaatikko ja kirjoita päivitys. Voit lisätä tässä vaiheessa kuvat ja linkit ja muun tarvittavan sisällön. Kun status on valmis, klikkaa JULKAISE-nappulan oikeata kulmaa ja sinulle avautuu uusi valikko.
    facebook-julkaisun ajastamisopas
  2. Nyt voit klikata kohtaa AJASTA ja sinulle aukeaa kalenterinäkymä, josta voit valita haluamasi julkaisuajankohdan.
    facebook-julkaisun ajastuslaatikko
  3. Lopuksi paina AJASTA -nappulaa.
  4. Voit tarkastella kaikkia ajastamiasi julkaisuja klikkaamalla päivityslaatikon alta pientä linkkiä NÄYTÄ JULKAISUT
  5. Jos sittenkin haluat julkaista päivityksesi heti tai poistaa sen kokonaan, ruksaa valikko päivityksen edestä ja voi tehdä mitä haluat.

VALMIS!

Tämä on hyvä keino myöskin esikatsella miltä omat päivitykset näyttävät valmiina. Näin voi välttää yllätyksiä, mikäli olet lataamassa kuvia. Teen itse lähes kaikki päivitykset tällä tavalla, ainakin jos olen laittamassa päivitystä sivuille, joilla on tuhansia tykkääjiä. Tarkistuksen tarkistushan ei ole koskaan pahitteeksi.