Video kuuluu kiinteästi Facebookin tulevaisuudensuunnitelmia. Toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin toteama parin vuoden takaa onkin käymässä toteen: ”viiden vuoden sisään suurin osa Facebook-sisällöistä tulee olemaan videomuodossa”. Olemme kirjoittaneet myös kuinka videot valtaavat sosiaalisen median. Jos videot ovat kasvavissa määrin osa palvelua, kannattaa yritystenkin panostaa omaan videotuotantoonsa sosiaalisessa mediassa. Miksi markkinoijan kannattaa huomioida videosisällöt Facebookissa? Syyt selviävät tilastoja tarkastelemalla.

1. Käyttäjät kuluttavat 3 kertaa enemmän aikaa live-videoiden parissa

Kiitos modernin teknologian, saavat aktiiviset somekäyttäjät nauttia kehityksen tuomista mahdollisuuksista; kuten sosiaaliseen median live-lähetyksistä. Livelähetykset ovat mahdollisia mm. Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Viimeisten lukemien perusteella ihmiset katsovat live-lähetyksiä kolme kertaa kauemmin kuin tavallisia videopäivityksiä.

Seurauksena live-videoinnin suosiosta, Facebook on parantanut videoiden näkyvyyttä käyttäjien uutisvirrassa. Facebookin tuotepäällikkö Vibhi Kant kertoo, että ”live-lähetykset tulevat nousemaan uutisissa korkeammalle kuin videot, jotka eivät enää ole live-tilassa”. Myös Facebookin Live-toiminto on läpikäynyt huhtikuun alussa päivityksen, joka tuo mukanaan uusia ominaisuuksia live-lähetyksiä kuvaaville. Voit lukea muutoksista täällä.

2. Videopäivitykset tavoittavat suuremman yleisön

Live-lähetykset eivät ainoastaan ole suositumpia kuin tavalliset päivitykset. Videopäivitykset tavoittavat kaiken kaikkiaan keskimääräisesti suuremman yleisön kuin perinteiset kuvalla ja tekstillä varustetut julkaisut. Kyse ei ole pienestä erosta, sillä videopäivityksen orgaaninen kattavuus on keskimäärin 135 prosenttia korkeampi kuin kuvapäivityksen. Facebookiin päivitetty video kerää siis helpommin hyvän kattavuuden ja menestyy kuvapäivityksiin verrattuna selkeästi paremmin. Orgaanisella kattavuudella tarkoitetaan Facebook-yleisöä, joka on tavoitettu ilman maksettua mainontaa.

3. Facebook-videoita katsellaan päivittäin noin 8 miljardia kertaa

Facebook-käyttäjät viettävät aikansa videosisältöjen parissa. Erilaisille videojulkaisuille kertyy palvelussa kahdeksan miljardia katselukertaa päivittäin.

Kuten arvata saattaa, on Facebook-videoiden huikea kasvu saanut osakseen myös arvostelijoiden kritiikin. Facebookin mukaan yksi katselukerta täyttyy silloin, kun käyttäjä on viettänyt videon parissa kolme sekuntia. Esimerkiksi YouTuben osalta katselukertaan vaaditaan 30 sekuntia. Lisäksi Facebook toistaa videot käyttäjien uutisvirrassa automaattisesti, jolloin henkilö saattaa kerryttää katselukertoja sellaisiin videosisältöihin, joista ei välttämättä ole kiinnostunut.

Kaikesta kritiikistä huolimatta videosisällöt ovat Facebookissa suositumpia kuin koskaan aiemmin. Jos videotuotanto kiinnostaa, lue myös artikkelimme siitä, miksi videon pitää olla osa markkinointibudjettia.

Kiinnostaako mobiilivideoiden teko? Pyydä meiltä koulutustarjous!

Lue lisää mobiilivideot ja stoorit -koulutuksesta

Facebook diaesitys – näin muutat kuvat videoksi

Facebook diaesitys - kuvat videoiksi

Facebook

Videot valtaavat sosiaalista mediaa

Videot valtaavat sosiaalista mediaa

Videotuotanto

Facebook-markkinoinnin uutuudet webinaari

Facebook-mainonta edistyneille webinaari