Ota yhteyttä

5 hyvää ja ilmaista digitaalista työkalua koulutuksiin

19 toukokuuta 2019

Hyvillä työkaluilla teet koulutuksestasi osallistavan ja mielenkiintoisemman. Kokeilimme ilmaisia digitaalisia työkaluja, tutustu parhaimpiin blogissamme!

Hyvillä osallistavilla työkaluilla teet koulutuksistasi mielenkiintoisempia ja opettavaisempia. Tässäpä hyväksi havaittuja, ilmaisia digitaalisia työkaluja koulutuksiasi piristämään! Nämä työkalut toimivat erityisen hyvin luomaan koulutuksellesi lisäarvoa osallistamalla yleisöä tai tuoden aihetta esille uudella tavalla. Esittelyssä olevat työkalut ovat ilmaisia –  mutta huomaathan, että monet alustoista saattavat vaatia rekisteröitymisen tai tarjota lisäominaisuuksia maksua vastaan.

1. Kahoot – pelillinen kyselyalusta

Kahootilla voit tehdä oppilaillesi helposti lyhyitä pelillisiä kyselyjä, joihin he vastaavat omalla puhelimellaan. Kyselyssä voi olla 2-4 erilaista vastausvaihtoehtoa. Oppilaat pääsevät peliin mukaan web-selaimella kouluttajan antamalla PIN-koodilla. Loistavaa on, että osallistujien ei tarvitse ladata puhelimeen mitään ylimääräistä ohjelman käyttöä varten. Leikkisä ja visuaalisesti miellyttävä alusta on myös helppokäyttöinen. Tällä saat kilpailun varjolla oppilaat innostumaan opettamastasi aiheesta. Muista äänten asetukset – vain opettaja eli kutsuja voi laittaa äänet pelissä päälle tai pois.

VINKKI: osallista koulutettavat Kahootin avulla webinaarissa vaikka antamaan lisätietoa tai vastaamaan kysymyksiin. Kokeile myös Kahootin valmiita tietovisoja!

Testaa myös samankaltainen työkalu Quizziz .

Kahoot

2. Padlet – yhteistoiminnallinen muistitaulu

Padletin avulla voit tehdä opetustauluja, asiakirjoja ja nettisivuja, joita on hauska luoda ja koota yhdessä ryhmän kanssa. Padlet on yhteistoiminnallinen opetusalusta, eli se on interaktiivinen seinä tiedon tarkastelemista varten.Padletilla opettaja voi luoda muistitaulun opiskelijoille, johon myös oppijat voivat liittää asioita.  Padlet on myös hyvin helppokäyttöinen työkalu. Voit tehdä Padlet-seinän mistä tahansa aiheesta, ja oppimsien kannalta on tärkeää on että kaikki osallistuvat seinän kokoamiseen. Padlet-seinälle voi liittää tekstiä, kuvia, videoita ja erillisiä tiedostoja.

Padlet-seinälle voi liittää tekstiä, kuvia, videoita ja erillisiä tiedostoja.

3.  Mentimeter – sanapilviä ja aktivoivaa esitystekniikkaa

Mentimeterillä voit tehdä koulutuspohjan, johon voit liittää erilaisia toiminnallisia osioita kuten esimerkiksi äänestyksen, kyselyn ja sanapilven. Mentimeterillä voit luoda powerpoint-esityksen, johon voit lisätä erilaisia aktiviteetteja, esimerkiksi kyselyjä tai testejä (Ilmaisversiossa voin tehdä kaksi kyselyä ja 5 testikisaa). Mentimeterin hyvä puoli on, että voit suunnitella sisällöt koko koulutukseen. Sekä samalla voit aktivoida yleisöä sen avulla! Yleisöllä on myös mahdollisuus mahdollisuus seurata esitystäsi omalta laitteeltaan – ja jopa kommentoida tai tykätä esityksestäsi.  Ohjelmassa on siis monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja koulutuksen piristämiseen, suosittelen kokeilemaan!

Mentimeter on työkalu, jolla voit aktivoida yleisöäsi.
Tässä näet kuinka helposti Mentimeterin kyselyt luodaan.

4. Bubbl – ajatuskartta aivoillesi

Bubbl on sivusto ajatuskarttojen tai sanapilvien tekemiseen. Sen avulla luot graafisia, visuaalisia esityksiä aiheestasi ja jaat ne helposti muiden kanssa. Tällä työkalulla visualisoit tietoa ja tiedon osasten suhdetta toisiinsa kätevästi. Tämä työkalu ei vaadi rekisteröitymistä tai ohjelman lataamista.

Bubbl on helppokäyttöinen työkalu, jolla voit luoda käsitekarttoja.

5. Quizlet – sanapelejä oppimisen tueksi

Mainospuheen mukaan Quizletin avulla voit oppia mitä vain ja ilmaiseksi. Quizletilla voit tehdä esimerkiksi käsitteiden tai sanojen oppimisen helpoksi pelillisillä elementeillä.Voit käyttää muiden luomia valmiita oppimiskortteja tai luoda omat, teemaasi sopivat kortit. Voit myös kopioida muiden tekemiä kortteja ja muokata ne omaan aiheeseesi sopiviksi. Kätevää!  Oppimiseen on neljää eri tapaa ja alustalle pitää rekisteröityä. Voit myös testata yleisön osaamista tai pitää sen avulla kokeen!

Quizletissä on myös Live-ominaisuus, joka tekee tavallisista Quizletin kyselyistä yhteisöllisiä, koska oppijat vastaavat joukkueena. Live-pelissä on myös kilpailullinen elementti, kun reaaliaikainen edistyminen voidaan heijastaa kaikille näkyviin.

Quizlet tekee esimerkiksi käsitteiden tai sanojen oppimisen helpoksi pelillisillä elementeillä.

Kuulu kouluttaa, lue koulutustarjouksemme ja katsotaan yhdessä mitä voimme tehdä!

Pyydä koulutustarjous


Haluatko lisää vinkkejä digitaalisista työkaluista ja digimarkkinoinnista sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa uutiskirje