Suomalaisia Instagramin käyttäjiä on jo puolisentoista miljoonaa ja heistä 70 % käyttää sitä päivittäin (2016). Puolet miljardista Instagramin käyttäjästä seuraavat ainakin yhtä tiliä, joka kuuluu kaupalliselle yritykselle.

Tämä Instagramin massiivinen käyttäjäkunta on parhaiten yritysten tavoitettavissa yritystilin avulla. Yritystilillä on erityisesti Instagram-markkinointia helpottavia työkaluja. Yritystili on saatavilla kaikille ja mikäli yrityksellä on ennestään yritystili Facebookin puolella, Instan yritystiliä voi myös hallinnoida Facebookin kautta pöytäkoneella.

Näin yritysten Instagram-markkinointi helpottuu yritystyökalujen avulla

Yhteydenotto-nappi

Yritystileillä on profiilissaan ylimääräinen ”yhteydenotto”-napin heti ”seuraa”-napin vieressä. Yritys voi valita, miten seuraajia kehotetaan ottamaan yhteyttä: soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Tämä parantaa erityisesti yritysten asiakaspalvelua Instagramissa ja aktivoi hiljaisempia käyttäjiä osallistumaan.

Sijaintitiedot kartalle

Yritystilissä on nykyisen bion eli kuvauksen alla myös erityinen ”näytä kartalla” -ominaisuus, jotta yrityksen löytäminen helpottuu. Klikkaamalla siitä avautuvat yrityksen sijaintitiedot kartalle ja älypuhelimen paikkatietoa hyödyntämällä käyttäjä saa reittiohjeet yritykseen. Yritystilin karttaominaisuuden ansiosta on asiakkaiden helpompi löytää paikan päälle.

Näytä kartalla ominaisuus perustuu Google Mapsiin
Näytä kartalla ominaisuus perustuu Google Mapsiin
Instan "näytä kartalla"-ominaisuus - englanniksi Directions.
Instan ”näytä kartalla”-ominaisuus – englanniksi Directions.

Kattavat seuraajatiedot

Samaan tapaan kuin Facebookin yrityssivut, Instagramin yritystilit näkevät henkilökohtaista tiliä enemmän tietoa seuraajistaan, käyttäjien sitoutumisesta ja esimerkiksi siitä, mitkä julkaisut seuraajia kiinnostavat. Yritystili tunnistaa seuraajiensa ilmoittaman sijaintitiedon kaupungin tarkkuudella. Instagram jopa näyttää suosituimmat ajankohdat, jolloin seuraajat käyttävät Instagramia.

Yritystilin julkaisujen tietoja voi myös tarkastella viikon tai 30 päivän aikajänteellä. Näin saa tietoa siitä, miten moni seuraajista on nähnyt julkaisun tai sitoutui julkaisuun, ja päätellä yleisiä kehityssuuntia. Instagram Stories -puolelta näet muu muassa katselijoiden lukumäärän ja ketkä ovat stoorejasi nähneet. Voit myös palvella asiakkaitasi paremmin esimerkiksi yksityisviestein, jos yrityksesi on Instagramissa!

Tiedot seuraajista auttavat määrittämään paremmin optimaaliset julkaisujen ja mainosten julkaisuajat, sekä saamaan aikaan parhaan mahdollisen sitoutumisprosentin. Kaikki tämä mobiilisovelluksessa. Lue aikaisempi blogauksemme Facebookin statistiikoista, niin ymmärrät paremmin Instankin statistiikkoja!

insta statsit

Mainostyökalu

Yritystilillä pystyy myös mainostamaan julkaisuja helposti. Mainostyökalun avulla voidaan kääntää hyvin menestyneet julkaisut suoraan mainoksiksi jopa mobiilisovelluksessa.  Mainoksen luominen on niinkin helppoa kuin jo jaettuun julkaisuun aktivointinapin lisääminen. Voit myös luoda erillisiä Instagram Stories -mainoksia. Yritystilillä voi itse rajata kohdeyleisön tai antaa Instagramin ehdottaa sopivaa kohderyhmää. Sen jälkeen valitaan mainostuksen kesto sekä käytettävä rahasumma.

Yritystilin luominen on ilmaista ja teet sen helposti – tarvitset vain yrityksellesi Facebook-tilin, jonka linkität Instatiliin. Yrityksen tiedot ja kontaktit voidaan siirtää näppärästi suoraan Facebookista, joka siis omistaa Instagramin.

instagram markkinoinnit
Markkinoinnit-nappulan näet omassa profiilissasi heti seuraajien alla.
instagram markkinoinnit2
Kun klikkaat profiilin markkinoinnit-nappulaa, päädyt tällaiseen näkymään, josta voit lähteä luomaan mainosta.
instagram markkinointi
Vaihtoehtoisesti voit mainostaa yksittäistä, jo julkaistua julkaisua.

Tarvitsetko apua tehokkaaseen Instagram-markkinointiin? Ota yhteyttä ja katsotaan yrityksellesi sopiva ratkaisu! Pidämme vuosittain kymmeniä Instagram-koulutuksia ja olemme ylläpitäneet lukuisia asiakkaidemme Instagram-tilejä.

Instagram-koulutus

Tsekkaa tulevat Instagram -koulutuksemme!

Vaikuttava Instagram-markkinointi webinaari

Instagramin uutuudet webinaari

Instagram-mainonta webinaari

Instagram-yritystilin perustaminen

Instagram

Facebook- ja Instagram -mainonta – huomioita niiden yhdistämisestä

Facebook- ja Instagram-mainonta

Mainonta

Millaiset kuvat toimivat Instagramissa – vinkkejä yrityksen Instagram-markkinointiin

Instagram

Instagram-markkinointi yritykselle, osa 2

Instagram markkinointi yritykselle, osa 2

Instagram

01.11.2019

Oulun toimistolla ollaan tänään joulufiiliksissä @osuuskauppaarina mainosvideon kuvauksissa #kuuluvisual #osuuskauppaarina