Ota yhteyttä

Instagramin erikoisvideotyökalut Hyperlapse ja Boomerang

22 marraskuuta 2017

Jos Instagramiin haluaa tehdä erikoisempaa videosisältöä, kannattaa tutustua Boomerangiin ja Hyperlapseen. Blogikirjoituksessamme esittelemme miten sen teet!

Instagram on pääsovelluksensa ohella julkaissut monia pienempiä applikaatioita. Näistä kätevimmät ja monikäyttöisimmät ovat Hyperlapse ( iPhone , Microsoftin vesileimattu sovellusversio myös Androidissa ) sekä Boomerang ( Android , iPhone ). Hyperlapse tuottaa nopeutettua sekä vakautettua kuvaa, ja Boomerang tuottaa erilaisia bumerangimaisia videoklippejä. Kumpikin on loistava työväline monipuolisempien sisältöjen luomiseen. Boomerang löytyy jo valmiiksi Stories-ominaisuudesta sisäänrakennettuna, mutta sovellusversiosta löytyy muutamia erityisominaisuuksia.

Molemmat sovellukset ovat jo perusidealtaan yksinkertaisia käyttää, ja selkeä käyttöliittymä sekä ominaisuudet helpottavat käyttöä entisestään. Sovelluksista löytyy kuitenkin myös edistyneitä lisäominaisuuksia, jotka saa käyttöön salaisesta asetusvalikosta. Valitettavasti nämä asetukset löytyvät vain iPhone-puhelimista.

Salainen asetusvalikko löytyy seuraavalla tavalla:

 

 

Avaa Hyperlapse- tai Boomerang-sovellus ja napauta neljällä sormella näyttöä neljä kertaa. Ruutuun aukeaa lab-valikko, josta pääset käsiksi moniin käteviin lisäasetuksiin. Oikean tuntuman löytyminen neljällä sormella napauttamiseen voi viedä hetken.

Hyperlapse

Hyperlapse kuvaa nopeutettua videota. Sovelluksessa on loistava sisäänrakennettu stabilointialgoritmi, joka poistaa videosta tärinän. Voit esimerkiksi kävellessäsi kuvata puhelimella ja lopputulos on tärisevän kotivideon sijaan sulava ja elokuvamainen. Kaikkeen algoritmi ei kuitenkaan pysty, joten pyri myös kuvaamaan mahdollisimman tasaisesti saadaksesi parhaan lopputuloksen.

 


 

Salaiset asetukset

Tarkkuus: Tällä asetuksella voit nostaa resoluutiota kätevästi 720p tarkkuudesta 1080p tarkkuuteen. Videon koko kasvaa, mutta tarkkuus nousee. Tämä on erityisen kätevää, jos käytät Hyperlapsea apuna videokuvauksessa. Videon vakautus ei korkeammalla resoluutiolla ole välttämättä yhtä tehokas.

Kuvataajuus: 30 fps (ruutua sekunnissa) on amerikkalainen standardi ja täten myös iPhonen standardi. Toinen vaihtoehto, 24 fps, on klassinen elokuvien käyttämä kuvataajuus. Tähän asetukseen vaihtamalla voidaan Hyperlapse-videoihin saada elokuvamaisempaa tunnelmaa.

Nopeus: Vakiona oleva normaali nopeus (1-12x) on käyttökelpoinen useimmissa tilanteissa. Jos halutaan kuvata pitempiä pätkiä, tarjoavat lisäasetukset (1-40x) mahtavasti säätövaraa. Korkeammasta nopeudesta on hyötyä erityisesti silloin, kun kuvataan pitkään hitaasti liikkuvia kohteita, mutta lopputuloksessa liikkeestä halutaan nopeaa.

Boomerang

Boomerang on monelle tuttu myös Instagramin Stories-ominaisuudesta, jossa se on myös sisäänrakennettuna. Sovellus ottaa pienen videopätkän ja toistaa sitä edestakaisin loputtomasti. Tällä saadaan näppärästi tallennettua liikettä kuvaan.

 

Salaiset asetukset

Tarkkuus: Asetus toimii samoin kuin Hyperlapsessa.

Boomerang-tila: Säätää, miten looppaus toimii. Jos edestakainen liike alkaa kyllästyttää, voidaan video laittaa toistumaan myös vain eteen- tai taaksepäin.

Ruutujen määrä: Täältä saadaan säädettyä itse Boomerang-videon pituus ruuduissa kun kuvausnappia painetaan kerran.

Ruutujen määrä kaapattaessa pitkään painamalla: Tästä säädetään Boomerang-videon pituus ruuduissa kun kuvausnappia painetaan pohjassa.

Kuvaamisen ja toiston kuvataajuus: Täältä määrität kuinka monta ruutua sekunnissa tallennetaan ja miten nopeasti kuvatut ruudut lopullisessa videossa toistetaan. Äärimmilleen vietynä asetuksilla voidaan kuvata yksi kuva sekunnissa ja toistaa lopullinen boomerang 20 kuvaa sekunnissa. Täten vaikkapa 60 sekuntia tapahtumia saadaan tallennettua kolmen sekunnin boomerangiin.

Kuvaamisen ja toiston kuvataajuuden avulla kokeilemalla saadaan kätevästi muutettua koko lopputuloksen fiilistä huomattavasti.

Haluaisitko oppia rakentamaan mielenkiintoisia stooreja eri somekanaviin? Tule koulutukseemme oppimaan käytännönläheisesti miten mobiilivideoita kannattaa tehdä!

Lue lisää  mobiilivideot ja stoorit -koulutuksesta