Päivitetty 1.12.2018 jutussa kerrotaan uudistuksesta, joka ei vieläkään ole täysin tullut julki Suomessa. Lue sen sijaan jutun alusta mitä meille JO tarjoillaan:

Lisää LinkedIn-videoihisi tarroja tai tekstiä

Kun teet videon LinkedInin sovelluksen videotyökalulla, saat myös mahdollisuuden lisätä videoihisi joko tarroja tai tekstiä. Tarrat eivät ehkä ihan täysin sovi LinkedInin käyttökulttuuriin, mutta teksti auttaa paljonkin. Videoiden tekstitys yleisesti vaatii jonkin verran viitseliäisyyttä, joten jollei ole ehtinyt tehdä sitä, voi tekstiä lisätä vaikka tässä kohtaa vielä vähän.

 

Linkedin videotarrat Linkedin videotekstit

Geofiltterit

Lokakuussa 2017 uutisoitiin, että LinkedIn aikoo lisätä Snapchatista tutut geofiltterit mobiilikäyttäjillensä mahdollisiksi. Joulukuussa 2018 tämä ei kuitenkaan vieläkään ole mahdollista Suomessa. LinkedInin videotyökalut julkistettiin Suomeenkin noin kuukausi sitten. Jos siis käytät Linkediniä puhelimella, voit julkaista videon vaikka suoraan heti, kun siltä tuntuu.

Nyt LinkedIn on tuomassa näihin mobiililla tehtäviin videoihin geofiltterit, joita on totuttu näkemään Snapchatissa, eli täysin toisenlaisessa kanavassa. Itse asiassa LinkedInin on tarkoitus antaa ihmisten merkata missä tapahtumissa ja konferensseissa he ovat ja geofiltteriksi tulevatkin siis tapahtumien logot suoraan videon päälle. Katso alla Snapchat-esimerkki, samankaltaiselta tulee näyttämään LinkedIn-geofiltterit (toki ammattimaisemmalla grafiikalla, olettaisin).

KUVA

Ominaisuutta kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa Grace Hopper Celebration -konferenssissa tällä viikolla, mutta useampia tapahtumia on luvassa jo lähitulevaisuudessa. Geofilttereitä voi siis käyttää vain, jos on paikan päällä tapahtumassa. Filtterit aktivoituvat sijaintitietojen perusteella. Visuaalisesti geofiltterit näyttävät ikään kuin koferenssipasseilta. LinkedIn jopa tunnistaa, jos henkilö sattuu olemaan tilaisuudessa puhujana. Alla on kuva, joka on LinkedInin oma mainoskuva geofilttereiden käytöstä.

KUVA

Näkyvyyttä tapahtumille ja työntekijälähettiläille

LinkedInin videotuotteiden tuotepäällikkö, Peter Roybal, kertoi, että tällä uudelle ominaisuudella halutaan rohkaista ihmisiä jakamaan omaa henkilökohtaista sisältöä LinkedIniiin. Rohkaisua työntekijälähettilyyteen siis. Samassa yhteydessä hän huomauttaa, että LinkedInissä videosisältöä jaetaan 20 kertaa enemmän kuin muuta sisältöä. Tätä emme tosin ole vielä itse huomanneet yrityksen tai henkilöiden postauksissa. Omien kokemustemme perusteella videosisällöt leviävät ihan normaalilla tavalla, jollei sisältö ole mitään erityisen erikoista. LinkedInin mobiilivideotyökalu on kuulema ollut erityisen suosittu erilaisten tapahtumien yhteydessä, joten geofilttereiden lisääminen liittyy tietenkin tähän suosioon.

Toistaiseksi LinkedIn valikoi mitkä tapahtumat saavat filtterit käyttöönsä, mutta tulevaisuudessa tapahtumat voivat itsekin luoda suodattimia, aivan kuten Snapchatiinkin.

Jollet ole vielä löytänyt LinkedInin videotyökaluja, aukaise sovellus puhelimellasi ja klikkaa ympyröidyistä kohdista. Näin saat nauhoitustyökalun auki ja pääset tositoimiin!

KUVA

KUVA

LinkedIn-yrityssivun luominen

LinkedIn yrityssivun luominen on perusta yrityksen läsnäololle ja viestinnälle LinkedInissä.

LinkedIn

LinkedIn-yrityssivun julkaisut

LinkedIn-yrityssivun julkaisut

LinkedIn

14.12.2018

Olemme ensi vuonna CMAD Finlandin virallinen yhteistyökumppani ja sponsori. CMAD, eli Community Manager Appreciation Day järjestetään 27.–28.2.2019 Turku-Tukholma-risteilyllä, jossa meidän Ville vetää työpajan mobiilivideoista. Kyseessä on tapahtuma kaikille verkkoyhteisöjen parissa työskenteleville. Tule sinäkin mukaan! ⚓️

Risteilyohjelma

Tämä on alustava risteilyohjelma - varauduthan vielä muutoksiin! su 27.1.2019 20.00 Kokoontuminen Turun satamassa Viking Linen terminaalissa 20.45 Laiva lähtee 21.15 Kokoontuminen konferenssitilassa, tapahtuman pääjärjestäjä  Johanna Janhonen kertoo...