Osaatko hyödyntää kaikki Pinterestin mahdollisuudet ja toiminnot? Kuulu listasi 11 tapaa käyttää Pinterestiä, joista osa tai jopa kaikki voivat olla sinulle uusia. Palvelu ei ole pelkästään leivonta- ja askarteluohjeita! Jos Pinterestin peruskäyttö on vielä hakusessa, lue ensin blogauksemme, jossa kerromme sen perustoiminnot.

Soittolistat

Koska videoita on mahdollista pinnata suoraan Pinterestiin, voit tehdä sinne soittolistoja musiikkivideoista tai kerätä sinne vaikka hauskimmat kissavideot YouTubesta.

KUVA

Treenisuunnitelma

Pinterestistä löytyy kasoittain inspiraatiota ja motivaatiota lisääviä kuvia treenatuista vartaloista ja voimasanoista, mutta sieltä löytyy myös konkreettisia treeniohjelmia esimerkiksi tehokkaaseen kotitreeniin. Voit tehdä Pinterestiin Boardin, jossa on juuri sinun treenisuunnitelmasi ja lähteä noudattamaan sitä. Toki voit lisätä muutaman motivaatiokuvan joukkoon…;)

KUVA

Ostoslistat

Kun pinnaat ruokareseptejä, Pinterest joskus listaa reseptissä käytetyt ruoka-aineet ostoslistaksi, jonka kanssa voit sitten lähteä kauppaan hankkimaan tarvittavat aineet.

KUVA

Nämä reseptikuvat, joissa on tavallista enemmän infromaatiota, kuten ruoka-aineiden listaus, ovat ns. rikkaita pinnejä eli Rich Pins. Rich Pinseissä on siis kuvassa itsessään ylimääräistä informaatiota ja niitä voi olla viidentyyppisiä: Elokuva, resepti, artikkeli, tuote ja paikka.

Tässä ohjeet siitä, miten Rich Pinsejä tehdään:

  1. Päätä minkätyyppisen Rich Pinnin haluat tehdä.
    2. Lisää www-sivuillesi tarvittava metadata. Tutustu metadata-ohjeisiin Pinterestin sivuilta täältä.
    3. Hae Rich Pinniä sivuillesi oikeanlaisella url-osoitteella täältä.
    4. Pinterestistä otetaan sinuun yhteyttä. Yhteydenotto voi kestää muutaman viikon.
    5. Kun www-sivuusi saa Rich Pinnejä, kaikki Pinterest-kuvat jotka viittaavat sivuille, jolla on oikeat meta-hakusanat, muuttuvat Rich Pinneiksi.

Artikkelit

Voit käyttää Pinterestiä tallentaaksesi sinua kiinnostavia artikkeleita myöhempää käyttöä tai lukemista varten. Tätä kannattaa hyödyntää varsinkin, jos haluat tallentaa pitkän listan linkkejä tausta-artikkeleihin esimerkiksi jotain tutkimusta varten. Myös artikkelit saattavat olla Rich Pinnejä, jolloin niissä listataan otsikko, kirjoittaja ja kuvaus teksistä.

KUVA

Kirjat

Sama kuin artikkelien kanssa, voit listata kirjoja, joita haluaisit lukea. Tai kirjoja, joita olet lukenut. Tai kirjoja, joita olet käyttänyt lähteenä tutkimuksessa. Voit samalla pinnata linkin verkkokauppaan, mistä kyseinen kirja on mahdollista ostaa.

KUVA

Tuotealennukset

Pinterestissä on tosi mahtava ominaisuus, joka ilmoittaa sinulle sähköpostitse kun pinnaamasi tuote on tullut alennusmyyntiin! Ei tarvitse kuin listata kaikki, mitä ikinä tarvitsee tai haluaa ja odotella, että hinta alenee 😉

Tällaiset kuvat ovat (yllätys, yllätys) myös Rich Pinejä eli kuvasta löytyy tietoa hinnasta, saatavuudesta ja siitä mistä tuotetta voi ostaa. Alennusmyynti-ilmoitus tulee siihen sähköpostiisi, jolla olet kirjautunut palveluun.

KUVA

Opi uutta

Pinterestissä on lukuisia ohjeita erilaisiin projekteihin moottoripyörien korjaamisesta saippuan tekemiseen. Vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana! Opettele siis uusi taito, tiedä vaikka joskus tekisit sitä sivu- tai miksei jopa päätyönäsi!

KUVA

Visuaaliset haut

Pinterestistä on tulossa enenevässä määrin visuaalinen hakukone. Jos haluat tyylineuvoja tai vaiheittaiset ohjeet upeiden kampausten tekemiseen, Pinterest auttaa!

KUVA

Salaiset taulut / boardit

Hyödynnä Pinterestin salaiset taulut käyttämällä niitä tietyn porukan kesken. Voit suunnitella polttareita morsiamelta salassa tai jos työskentelet lasten kanssa, voit tehdä työtovereittesi kanssa omia askartelutauluja työpäiviä varten. Jokainen ryhmän jäsen voi lisätä omia ideoitaan, ja voitte pallotella, mitä niistä lopulta valitsette.

KUVA

Muistilista

Pinterest-käyttäjä John Battelle käyttää palvelua tallentaakseen muistiin suosikkiviininsä. Viinihyllyllä tulee joskus mietittyä, mikä olikaan se hyvä viini, jota joit viimeksi ravintolassa. Pinterestistä tsekkaamalla löydät sen helposti, jos vielä muistat kirjoittaa kuvatekstiin, missä kyseistä viiniä joit.

Tätä voi käyttää myös moneen muuhun juttuun, joita tulee vastaan. Pinterestiin on tosi kätevää kerätä muistiin, asioita, joita ei tulisi kirjoitettua ylös mihinkään. Nykyään kun älypuhelin kulkee useimmiten mukanasi, niin kuvan ottaminenkin käy kätevästi. Lataa vielä Pinterest-sovellus kännykkääsi niin saat pinnattua kuvan samantien oikealle boardille.

KUVA

Matkapäiväkirja

Yhä useammat käyttävät Pinterestiä matkustuksen apuvälineenä. Voit tallentaa palveluun paikat, joissa olet käynyt. Tai suunnitella omalle boardilleen seuraavaa matkaasi, listaten parhaat hotellit, nähtävyydet ja ravintolat. Esimerkiksi hotelleilla on paljon Rich Pin -kuvia, jotka toimivat tässäkin tapauksessa aivan loistavasti, listaten kuvaan kartan, osoitteen ja puhelinnumeron.

KUVA

Lue lisää  Somemarkkinoinnin palveluistamme