Päivitetty 16.10.2018

Mikä ihme on Peach-sovellus? Tämänkertainen somevinkkimme keskittyy Peach-sovelluksen hauskuuksiin ja kokoaa sen taianomaiset toiminnot yhteen.

Mikä on Peach-sovellus?

Peach on sovellus, joka ikään kuin yhdistää Twitterin ja Slackin ominaisuudet. Peach toimii sekä iOSilla että Androidilla.

Kun luot itsellesi Peach-profiilin ja lisäät sinne ystäviäsi, näet syötteeltä heidän lisäämiään julkaisuja, joista voit tykätä ja joita voit kommentoida ja jakaa eteenpäin tekstiviestillä. Tämä kotinäkymä muistuttaa hieman twiittejä tai statuspäivityksiä.

Peach-sovelluksessa on kolme näkymää, joita selataan sormella liu’uttamalla. 1. näkymässä näet listan ystäviesi syötteistä tai voit lähettää ystäväkutsuja ja lisätä kavereita. 2. näkymä on oma syötteesi, johon kokoat sinua ja kavereitasi kiinnostavaa huippusisältöä. 3. näkymässä näet ystäviesi lähettämät kommentit, tykkäykset ja muut toiminnot sekä kaveripyynnöt.

Peach-sovelluksessa on valmis lista kommentointiin.

Yhteydenpito ja kommentointi Peach-sovelluksessa tapahtuu perinteisen tekstin lisäksi valmiilla emoji-viesteillä. Voit esimerkiksi kakuttaa kaverisi tai tökätä häntä nenään. Yksi Peach-sovelluksen hauskimmista toiminnoista on kuitenkin Magic word.

Magic Word -toiminto

Magic word -toiminto mahdollistaa GIF-kuvien, piirrosten, sijainnin ja muun sisällön jakamisen syötteellesi. Kun esimerkiksi kirjoitat tekstikenttään ”here”, sovellus lisää syötteelle sijaintisi tai jos kirjoitat ”draw”, voit piirtää näytöllesi ja jakaa piirroksen syötteelläsi.

Voit myös lisätä monenlaista muuta hauskaa sisältöä: esimerkiksi kirjoittamalla tekstikenttään ”song” sovellus tunnistaa, mitä musiikkia parhaillaan kuuntelet ja lisää syötteelle kappaleen linkin Spotify- tai Apple Music -sovellukseen.

Peach-sovellus perusideana on taikasanat.

Kaikki Peach-sovelluksen Magic Word -toiminnot

Tässä lista kaikista Peach-sovelluksen Magic word -toiminnoista, joilla pääset keräämään syötteellesi hauskaa ja mielenkiintoista sisältöä.

gif – Etsi ja lisää gif-kuvia
here – Lisää sijaintisi
shout – Kirjoita isoin kirjaimin
draw – Piirrä näytölle sormellasi
goodmorning – Toivota hyvät huomenet
goodnight – Toivottaa hyvät yöt
song – Tunnista kappale puhelimesi mikrofonilla
rate – Anna 1–5 tähden arvosteluja
battery – Näytä akun %-määrä
weather – Näytä säätila
move – Lisää päivän liikehdinnät (askeleet, välimatkat…)
events – Kerro päivän kalenterimerkintäsi
safari – Avaa selain etsiäksesi linkkiä
dice – Pyöritä noppaa
time – Julkaise kellonaika
date – Julkaise päivämäärä
movie – Lisää elokuva
tv – Lisää TV-ohjelma
game – Lisää videopeli
book – Lisää kirja

Peach on hauska ja yksikertainen sovellus, joka on helppo ja nopea ottaa käyttöön, kiitos sen erinomaisen aloitusopastuksen. Peach-sovelluksen toiminnallisuudet ovat paljolti samanlaiset kuin muissakin sovelluksissa, joihin on automatisoitu erilaisia toimintoja, mutta se on yksinkertaisesti hauska.

Lähde: Mashable – Peach: WTF is this app everyone’s talking about?