Facebook-mainontaa voi hyödyntää myös omalla Facebook-sivulla. Tiesitkö, että mainoksen voi kiinnittää sivusi seinälle? Tässä somevinkissä käydään läpi, miten mainos kiinnitetään.

1. Luo mainos

Luo uusi karusellimainos Facebookissa valitsemalla mainoksen tavoitteeksi ”Lähetä ihmisiä sivustollesi”. Seuraavaksi syötetään sivuston URL-osoite. Nimeä kampanja siten, että se on helppo tunnistaa myös myöhemmin. Siirry sitten valitsemaan kohderyhmää ja budjettia.

2. Suunnittele karusellimainos

Seuraavaksi pääset suunnittelemaan mainoksesi sisältöä. Valitse ”Useita kuvia samassa mainoksessa kohdassa ”Miltä haluat mainoksesi näyttävän?”. Valitse myös mainokseen yhdistettävä Facebook-sivusto. Voit poistaa kaikki muut näyttöalueet paitsi ”Pöytäkoneen uutiset”.

Voit valita mainokseen yhdestä viiteen kuvaa, joihin voit kirjoittaa houkuttelevia tekstejä ja lisätä linkkejä. Jokaiselle kuvalle voi lisätä oman linkin, jolloin voit ohjata esimerkiksi verkkokauppaan suoraan kuvassa näkyvään tuotteeseen. Jokaisella kuvalla voi myös olla erilainen toimintokutsunappi.

3. Kiinnitä mainos seinälle

Tässä kohtaa siirryt mainoksen hallinnan esikatseluun. Oikealta löytyy laatikko, jossa näkyy sinisellä teksti ”Näytä julkaisu”.

Klikkaa tästä, niin pääset karusellimainokseesi. Valitse sitten ”Jaa” ja pudotusvalikosta ”Jaa hallitsemallasi sivulla”.

Nyt voit julkaista karusellin sivullasi. Saat vielä ilmoituksen onnistuneesta julkaisusta. Klikkaa pientä nuolta oikeassa yläkulmassa, niin pääset kiinnittämään julkaisun seinällesi. Voit tämän jälkeen halutessasi käydä muuttamassa mainostusta mainostyökalussa, se ei vaikuta kiinnitettyyn julkaisuun.

Tilaa lopuksi mainos klikkaamalla sivun alareunan tilauspainiketta.

Jos tuntuu, että tarvitset apua Facebook-mainonnassasi, pyydä meiltä kampanjatarjous. Koulutamme myös yrityksiä tekemään itse mainoksensa. Pyydä koulutustarjous!

Facebook-koulutukset

Tsekkaa tulevat Facebook-koulutuksemme!

Tuloksellinen myynti ja markkinointi Facebookissa webinaari

Maksetun Facebook-mainonnan kickstart webinaari

Tutustu ja osallistu sisällöntuotanto -koulutuksiimme!

Systemaattinen sisällöntuotanto webinaari

Systemaattinen sisällöntuotanto webinaari

4 vinkkiä tehokkaampiin Facebook mainoksiin

Vinkkejä tehokkaampiin Facebook-mainoksiin

Facebook

Facebook mainonta – mainostyypin valinta

Facebook mainonta – mainoksen kohdentaminen

Mainonta