Päivitetty 27.12.2017

Facebookista löytyy lukemattomia ominaisuuksia, jotka eivät välttämättä ole kaikille tuttuja. Tiesitkö sinä näistä ominaisuuksista?

Julkaisun tallentaminen

Kiireessä mielenkiintoisimmatkin julkaisut tai artikkelit saattavat jäädä lukematta. Myöhemmin niitä onkin vaikea löytää uudestaan. Facebookin julkaisut voi onneksi tallentaa myöhempää tarkastelua varten. Tämä on erityisen kätevä ominaisuus artikkelien kohdalla.

 • Klikkaa julkaisun oikeassa reunassa näkyvää nuolta ja valitse Tallenna.
 • Tallennetut sisällöt löytyvät, kun klikkaat profiilin tietoihin (täällä näkyy myös esim. kaverit ja ryhmät) ja selaat kohtaan Tallennettu. Jos oikea kohta ei tahdo löytyä, suora osoite on https://www.facebook.com/saved/.
 • Kun olet tutustunut tallentamaasi sisältöön, voit poistaa julkaisun tallennuksista klikkaamalla Kumoa tallentaminen.

Mainosasetusten muokkaaminen

Jos haluat nähdä, miten Facebook valikoi sinulle näytettäviä mainoksia, käy kurkkaamassa asetuksista kohta Mainokset. Täältä löytyy tietoa siitä, mistä olet Facebookin arvion mukaan kiinnostunut. Facebook määrittää tiedot esimerkiksi tykkäämiesi sivujen, klikkaamiesi mainosten ja lataamiesi sovellusten mukaan. Voit muokata tietoja kohdasta Omiin asetuksiin perustuvat mainokset. Varoituksen sana, jos et ole aiemmin vieraillut täällä – tiedon määrä on pelottavaa! Näet täältä esimerkiksi, mitkä mainostajat tuntevat yhteystietosi ja mainostavat sinulle niiden perusteella. Yhteystietoja käyttävät esimerkiksi verkkokaupat, joiden uutiskirjeen olet tilannut. Mainosasetuksissa voi tietojen poistamisen lisäksi lisätä kiinnostuksen kohteita. Jos siis tunnet sydämessäsi, että haluat nähdä lisää mainoksia johonkin tiettyyn aiheeseen liittyen, lisää tieto tänne.

Facebook-synttärivideo

Kun kaverillasi on synttärit, mene hänen profiiliinsa ja aloita julkaisun luominen normaalisti. Normaalien kuva- ja videovaihtoehtojen lisäksi julkaisuun ilmestyy vaihtoehto Syntymäpäivävideo. Lyhyen videon päälle saa valita Snapchat-henkisiä filttereitä. Tässäpä hauska tapa toivottaa onnea vähän persoonallisemmin!

Sisäänkirjautumistiedot

Tilien väärinkäyttö ei ole nykyään harvinaista. Asetuksista pääset katsomaan, missä olet sisäänkirjautuneena. Jos listalla näkyy tuntemattomia istuntoja, voit lopettaa istunnon klikkaamalla ruksia istunnon sivulla.

 • Valitse Asetukset
 • Valitse Turvallisuus
 • Klikkaa kohtaa Missä olet sisäänkirjautuneena

Täältä näkyy missä istunto on avoinna, millä laitteella Facebookia käytetään ja päivämäärät. Kannattaa ottaa huomioon, että sijainti on arvio, joten täysin paikkansapitävää sijaintitietoa täältä ei välttämättä löydä.

Facebookin uutisvirran muokkaus

Omaa uutisvirtaa voi muokata siten, että suosikkisivujen tai -kavereiden julkaisut näkyvät uutisissa ensimmäisenä. Facebookin algoritmihän säätelee sitä, mitä julkaisuja sinulle näytetään, jolloin saatat huomaamattasi ohittaa sinua kiinnostavaa sisältöä.

 • Valitse asetukset
 • Valitse uutisten asetukset
 • Näkyviin tulee valikko, jonka avulla voit räätälöidä uutisvirtasi haluamallasi tavalla

Kätevä ominaisuus etenkin sometyöläisille, jotka haluavat pysyä kärryillä ylläpitämiensä sivujen julkaisuista myös vapaa-ajalla.

Facebook-tilin turvallisuuden parantaminen

Voit parantaa oman tilin turvallisuutta lisäämällä esimerkiksi sisäänkirjautumisilmoitukset, kirjautumisen hyväksynnän ja luotettuja yhteyshenkilöitä. Sisäänkirjautumisilmoitukset tarkoittavat, että saat ilmoituksen, jos tilillesi kirjaudutaan tuntemattomalta laitteelta tai selaimelta. Kirjautumisen hyväksyntään voi lisätä koodin, joka tulee syöttää silloin, kun  käyttäjätilille kirjaudutaan tuntemattomalta laitteelta tai selaimelta. Luotetut yhteyshenkilöt ovat valitsemiasi kavereita, jotka voivat auttaa sinua, mikäli käyttäjätilille pääsyssä on ongelmia. Täältä pääsee myös asettamaan itselleen perintöhenkilön, joka saa hoitaa Facebook-tilin asiat kuntoon, jos itse kuolla kupsahtaa. Tällaista se on somen aikakaudella!

Näin se onnistuu:

 • Klikkaa auki Asetukset
 • Valitse Turvallisuus
 • Muokkaa haluamiasi kohtia turvallisuusasetuksista

Lähde: BforBlogging – Hidden Features of Facebook

Kiinnostaako Facebook yrityskäytössä? Pyydä tarjous omasta Facebook-koulutuksesta!

Facebook-koulutukset

Tutustu ja osallistu systemaattinen sisällöntuotanto -koulutukseemme!

Systemaattinen sisällöntuotanto webinaari

Somevinkki 5: Luo menestyksekäs Facebook-yrityssivu

Luo menestyksekäs Facebook-yrityssivu näillä ohjeilla!

Facebook

Facebook-analytiikka – mitä tietoa sieltä saa?

Analytiikka