Analyysit, seuranta, ajastus, benchmarkkaus… Somessa täytyy olla aktiivinen muutenkin kuin postausten puolesta, mikäli tavoitteena on menestys. Business 2 Community listasi hyödyllisiä työkaluja lisättäväksi somemarkkinoijan työkalupakkiin. Lue ja opi!

Hootsuite

Hootsuite tarjoaa analytiikkaa ja julkaisutyökaluja, kattaa Twitterin, Facebookin, LinkedInin, WordPressin, Foursquaren ja Google+:n. Hootsuitella ajastat ja julkaiset näppärästi useamman somekanavan kerrallaan. Hootsuitea voit käyttää myös tiiminä.

Google alerts

Tämän työkalun avulla saat ilmoituksen joka kerta, kun brändisi tai hakusanasi mainitaan blogeissa, uutissivustoilla tai foorumeilla.

Social Mention

Social Mention etsii ja analysoi sosiaalista mediaa. Yli 100 somekanavaa, mukaan lukien Facebook, YouTube ja Twitter. Täältä voit etsiä mitä yrityksestäsi somessa puhutaan.

Twazzup

Etsi nimellä, avainsanoilla tai hashtageilla, tarjoaa reaaliaikaista seurantaa ja analytiikkaa Twitteriin.

Brand24

Yksityiskohtaista statistiikkaa tavoittamastasi yleisöstä.

Cyfe

Tämän työkalun avulla voit seurata useita verkostoja. Paljon erilaisia toimintoja, joiden avulla voit muokata näytettävää informaatiota.

Buzzbundle

Kattaa monia somekanavia. Voit julkaista, kommentoida ja vastata eri kanaviin poistumatta työkalun alustalta.

Buffer

Buffer kartoittaa seuraajiesi aktiivisuutta ja ehdottaa parhaita julkaisuajankohtia, sisältää myös kuvanmuokkaustyökalun. Työkalu monen eri somekanavan hallintaan. Voit ajastaa ja julkaista, ja automatisoida julkaisuajankohdat.

Tweetdeck

Joustava työkalu Twitterin hallintaan. TweetDeckin avulla voit seurata esimerkiksi tilejä ja hakuja. Halutessasi voit asettaa ilmoitukset päälle, jotta voit vastata kommentteihin reaaliajassa. Voit hallinnoida useampaa Twitter-tiliä kerrallaan ilman sisään ja ulos kirjautumisia. Toimii ainoastaan pöytäkoneilla, ei mobiilissa. Kuulu suosittelee ehdottomasti tätä Twitterin hallinnointiin.

Snapchatin kautta kuvatussa Twitter-koulutusvideossamme näytämme pikaisesti TweetDeckia, katso video kohdasta 2.48

Visuaaliset työkalut

Tässä on hyvä listaus ohjelmista, joilla voit tehdä kuvia ja videoita sosiaaliseen mediaan tai vaikka maustaa yrityksenne blogikirjoituksia: 14 Best Apps To Create Visually Stunning Blog Posts.

Lähde: Business 2 Community – Marketing: 30 Free Social Media Tools to Cover Every Need

Tutustu ja osallistu sisällöntuotanto -koulutuksiimme!

Systemaattinen sisällöntuotanto webinaari

Systemaattinen sisällöntuotanto webinaari

Somevinkki 7: Hyvä asiakaspalvelu somessa

Hyvä asiakaspalvelu sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media

Somevinkki 8: Somemarkkinoijan ajansäästövinkit

Somemarkkinoijan ajansaastovinkit

Sosiaalinen media