Ota yhteyttä

Yritysvideo tehokkaaksi tunteiden avulla – tunteet mainosvideoilla

8 maaliskuuta 2017

Tunteet ohjaavat ihmisten päätöksentekoa. Tässä vinkkejä siihen kuinka yritysvideot ja mainosvideot saavat vaikuttavuutta!

Jos haluat ihmisten jakavan videotasi sinun täytyy ymmärtää, mikä ihmistä motivoi jakamaan. Nimittäin lopulta tunne on järjen sijaan se joka saa meidät jakamaan videon. Mutta miksi?

Teemme tässä blogitekstissä katsauksen siihen, kuinka voit käyttää tunteita hyödyksesi omassa videomarkkinoinnissasi!

Onni, hämmästys ja yllätys

Onni, hämmästys ja yllätys ovat tunteiden tehokolmikko. Ne ovatkin kaikkein eniten hyödynnettyjä tunteita videomarkkinoinnissa ja varmasti jokaisella teistä tulee mieleen lukuisia esimerkkejä videomainoksista, joissa näitä tunteita pyritään herättämään. Tästä syystä näitä tunteita hyödyntämällä voi olla myös kaikkein vaikeinta erottautua, mutta ne ovat tunteista turvallisimpia markkinoinnissa.

Viime vuosien viraalivideoista kenties tehokkaimmin kaikkia kolmea käytti hyödykseen ALS Ice Bucket Challenge, joka sai lopulta kerättyä yli 115 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen innostavan haastevideokampanjansa avulla. Tässä 50 mainiota esimerkkiä siitä, kuinka julkkikset ja tavikset innostuivat tekemään oman haastevideonsa tällä yksinkertaisen jäätävällä konseptilla.

Pelottavan jaettava

Kaikilla meillä on ystäviä jotka rakastavat kauhuelokuvia, ja sitten meillä on ystäviä jotka mieluummin piileskelevät sohvan takana niiden aikana. Vanderbiltin yliopiston tutkimuksen mukaan toiset meistä saavat aimo annoksen dopamiinia nähdessään jotain pelottavaa, mikä selittää pelottavien videoiden osalle meistä tuomaa hyvän olon tunnetta.

Aivomme reagoivat voimakkaasti ja nopeasti pelottaviin kokemuksiin. Pelottavat asiat jäävät myös paremmin meidän muistiimme. Videomarkkinoinnissa tämä on tietenkin oiva työkalu, sillä juuri se että katsoja muistaa tuotteemme ja sanomamme on erityisen tärkeää.

Mikäli katsoja on turvallisessa tilassa pelottavan videon nähdessään voi hetkellinen pelkotila johtaa jopa itsevarmuuden lisääntymiseen , mikä voi puolestaan johtaa itsevarmuuteen ostaa mainostettu tuote.

Vanhempien alkoholinkäyttöä vastaan kampanjoinut Lasinen lapsuus tuotti yhden vaikuttavimmista pelon kautta vaikuttavista videoista, joita olemme nähneet.

Muistikuvat pelottavista hirviövanhemmista pysyvät katsojan muistissa varmasti pitkään, ja katsoja pystyy heti samaistumaan videon lapsien asemaan. Video kannustaa myös toimintaan kampanjan suhteen, sillä videon esittelemä tilanne tuntuu sietämättömältä. Video voittikin arvostetun Kultainen leijona palkinnon Cannesin mainoselokuvakilpailussa.

Ällötys

Ällötyksellä markkinointi on vaikea laji, mutta Alfred Hermidan tutkimus osoittaa että mitä ällömpi video on sen jaettavammaksi se usein muuttuu.

Yksi tutkimuksen esimerkeistä oli video, jolla nuori nainen syö elävän heinäsirkan. Video voi aiheuttaa yökötysreaktioita, mutta samalla se oli yksi niistä videoista joita Hermidan tutkimat opiskelijat todennäköisimmin jakoivat kavereilleen.

Täysi ällötys ei kuitenkaan yleensä toimi brändin videomarkkinoinnissa, vaan tehokkaampaa on käyttää ällötystä hienovaraisesti.

Hienovarainen saattaa olla hassu sana kuvastamaan seuraavaa esimerkkiä, mutta Squatty Pottyn hieman ällöttävä video on osoittautunut brändille erittäin toimivaksi ja jaettavaksi videomarkkinointiratkaisuksi.

Videolla vain vihjataan ällötykseen, kun kaikki visuaalisesti pidetään söpönä ja värikkäänä. Ällötys tapahtuu päämme sisällä.

Rentoutus ja rauha

Jos olet vastikään nähnyt videon jolla tomaatti halkaistaan kahtia takaperin tiedät luultavasti mitä seuraavaksi käsitellään.

Videot on useimmiten suunniteltu herättämään huomio välittömästi nopealla musiikilla ja räjähtävillä visuaalisilla koukuilla. Seuraavaksi käsittelemme videoita, jotka toimivat päinvastoin. Rauhoittavilla äänillä ja hitaalla kuvastolla meidät valloittavat videot toimivat näennäisen käänteispsykologisesti, mutta menestyneimmät niistä ovat jaettavampia kuin useimmat räjähtävämmät sukulaisensa.

Esimerkkinä onnistuneesta rauhaan ja rentoutukseen panostavasta videosta meillä on Nick Offermannin ”Yule Log”-video, jolla Parks and Recreationista tuttu näyttelijä juo viskiä takan loimussa. Nick katsoo kameraan eikä puhu 45 minuuttiin, ottaen vain pienen huikan viskilasistaan silloin tällöin.

Joskus ihmiset tarvitsevat vain hetken rauhoittumista kiireisen elämänsä keskellä, ja video joka tarjoaa tuon rauhan hetken saattaa olla seuraava viraalivideo.

Yhteenveto

Kun lähdet miettimään seuraavaa menestysvideotasi, mieti kuinka voit luoda tunnesiteen katsojiin. Jos sinun päämääränäsi on saada mahdollisimman paljon jakoja videollesi (muista miettiä myös muita päämääriä markkinoinnillesi), on sinun tärkeää hakea mahdollisimman vahvaa tunnereaktiota katsojista.

Valitse sinun brändisi kannalta tehokkain ja sopivin tunne ja heittele ilmoille kaikki hulluimmatkin ideat. Ainoastaan kurkotattaessasi omien näennäisten rajojesi yli tulet saavuttamaan todellista menestystä.

Haluatko vaikuttavan mainosvideon yrityksellesi? Pyydä meiltä tarjous!

Pyydä tarjous yritysvideosta

 

Lue lisää mobiilivideot ja stoorit -koulutuksesta