Kuulun blogi

Film look järjestelmäkameralla

Oletko koskaan halunnut tehdä yrityksellesi tai harrastusmielessä elokuvatyylistä videotuotantoa, mutta ei ole ollut budjettia vuokrata 50 000 euroa maksavaa elokuvakameraa puhumattakaan työryhmästä? Ei hätää, kerron muutaman vinkin, kuinka saat järjestelmäkameralla ja editoinnilla niin sanotun Film lookin videollesi!

Read More

Topics: Valokuvaus, Kuvankäsittely

Tapahtumakuvaus – näin onnistut tapahtumien kuvaamisessa

Tässä blogissa kerron, mitä asioita tapahtumakuvauksessa on hyvä ottaa huomioon ja miten kuvauksiin kannattaa valmistautua. Erilaisia tapahtumia – niin isoja kuin pieniäkin – järjestetään todella paljon ympäri Suomea, joten tapahtumakuvaukselle on runsaasti kysyntää.

 

Read More

Topics: Valokuvaus, Videotuotanto, Tapahtumamarkkinointi

Kuvan sommittelu

 

Sommittelulla tarkoitetaan kohteiden sijoittelua kuvassa. Kuvan sommittelussa huomioitavia asioita ovat esimerkiksi pääkohde, objektit, syvyys ja linjat. Sommittelutyylejä on varmasti yhtä monta kuin kuvaajia. Itse tykkään käyttää sommittelussa apuna paljon linjoja ja epäsyväterävyyttä. Seuraavaksi käymme läpi yleisimpiä ohjeistuksia kuvan sommittelussa

Read More

Topics: Valokuvaus

Valon merkitys kuvassa

 

 

Read More

Topics: Valokuvaus

Kuvat ja some – saako julkkista kuvata terveyskeskuksessa?

Tämä blogikirjoitus on osa joulukalenterikampanjaamme, jossa ihmiset lähettävät meille kysymyksiä liittyen sosiaaliseen mediaan, digimarkkinointiin ja videotuotantoon. Tämä kysymys on hyvinkin ajankohtainen. Ihmiset ottavat nykyään paljon kuvia – itsestään ja toisista. Kuvausluvat ja ihmisten kuvaaminen ovat juridisesti kaksijakoinen asia: Toisaalta Suomessa on melko kattava sananvapaus, joka pitää sisällään myös tietyltä osin kuvaus- ja kuvien julkistamisvapauden. Toisaalta taas ihmisen yksityiselämää on haluttu suojata mm. kotirauhaa ja yksityisyyden suojaa käsittelevillä laeilla.

Read More

Topics: Valokuvaus, Sosiaalinen media

Somevinkki 31: 360° -kuvat Facebookiin – Näin onnistut

Jokin aika sitten Facebookissa tuli mahdolliseksi jakaa 360° -kuvia. Niitä onkin alkanut tulla vastaan uutisvirrassa aina silloin tällöin, mutta ainakaan vielä niitä ei ihan ruuhkaksi asti ole julkaistu. Osasyynä voi olla, että vain harvalla on 360° -kamera. Panoramakuvia voi tietysti ottaa, mutta sehän ei ole 360 astetta. Ihan oikeita 360 asteen kuvia voi kuitenkin ottaa helposti myös ihan jokamiehen älypuhelimella! Tarvitset vain Google Street View -sovelluksen. 

Read More

Topics: Facebook, Somevinkit, Valokuvaus

Sometoimisto Kuulu Oy

Kuulu on sosiaaliseen mediaan ja videomarkkinointiin erikoistunut digimarkkinointitoimisto.

Tarjoamme digitaalisen sisällöntuotannon palveluita sekä sosiaalisen median koulutuksia!

Teemme vaikuttavaa digitaalista sisältöä, joka tuottaa tuloksia - yrityksille, joilla on rohkeutta uudistaa omaa viestintäänsä!

 

 

Olemme Googlen partneritoimisto!

Uutiskirje

Tilaa Kuulun uutiskirje, niin saat ajankohtaiset somevinkit suoraan sähköpostiin!

 

Tilaa uutiskirje

Uusimmat blogipostaukset