Ota yhteyttä

Nestor Cables

Autoimme Nestor Cablesin brändiuudistuksessa ja tuotimme heille kaksi yritysvideota.

Asiakasreferenssi-Nestor-Cables

Oululainen Nestor Cables tarjoaa valokuituratkaisuja pohjoisiin olosuhteisiin. Kuulu on auttanut nestorilaisia brändin kirkastamisessa, viestinnän selkiyttämisessä sekä videotuotannoissa. Asiakkailleen Nestor Cables haluaa olla rinnalla kulkeva asiantuntija. 

Haastateltavana Nestor Cablesin asiakaspalvelupäällikkö Kaisa-Maria Juliander

 

Mitä Nestor Cables tekee?

– Me Nestor Cablesilla teemme käytännössä testattuja kaapeleita ja verkkoratkaisuja, jotka ovat suunniteltu pohjoisen vaativiin olosuhteisiin. Laadukkaiden tuotteidemme avulla asiakkaamme pystyvät rakentamaan valokuituverkot erilaisiin kohteisiin ja kiinteistöihin.

Valikoimastamme löytyvät valokuitu- ja kuparikaapelit, NesCon-tuoteperheeseen kuuluvat valokuitutarvikkeet, Nestor Optimus -tuoteperheen mikrokanavat ja -tarvikkeet sekä työkalut valokuituverkkoihin. Järjestämme myös koulutuksia ja uutena juttuja muun muassa konsultointia kiinteistön valokuitukaapelointiin.

Työllistämme vakituisesti yhteensä reilut sata työntekijää. Oulun kaapeli- ja mikrokanavatehtaalla suurin osa ja Viron Keilan tehtaalla pienemmän porukan. Olemme oululaislähtöinen yritys, joka on perustettu vuonna 2007 asiakkaiden pyynnöstä turvaamaan kaapelisaatavuus Suomessa.

Ketä haluatte auttaa ja palvella ja kuinka sen teette?

Haluamme levittää valokuidun ilosanomaa ja auttaa asiakkaitamme siinä, että Internet toimii saumattomasti Suomessa ja globaalisti.

Pääasialliset asiakkaamme löytyvät yrityspuolelta, mutta tuotteidemme loppukäyttäjät ovat aivan tavallisia ihmisiä. Tuottamiemme kaapeleiden, verkkojen ja tarvikkeiden avulla valokuitua on mahdollista saada jokaiseen kotiin.

Millaiset haasteet ovat estäneet teitä auttamasta tai tavoittamasta asiakastanne?

Suurimpana haasteena on tiedonsiirrossa käytettävät päällekkäiset tekniikat. Tekniikoita on useampia. Valokuitu on niistä kiistattomasti laadukkain ja tehokkain, mutta kohteesta riippuen myös arvokkaampi kuin esimerkiksi tarjolla olevat 5G-yhteydet. 5G-yhteydetkin tosin tarvitsevat valokuidun toimiakseen.

Suorat asiakkaamme ovat yrityksiä, tuotteiden jälleenmyyjiä ja valokuituverkon rakentajia. Kysyntä sanelee, minkä verran valokuitua rakennetaan.

 

Millaisia tunteita haasteet ovat teissä herättäneet?

– Haasteet eivät ole lannistanut meitä, vaan herättäneet pikemminkin innostuksen siitä, miten voimme tehdä enemmän asiakkaidemme kanssa. Miten voimme viestiä eteenpäin siitä, miksi valokuitu on tarpeellista ja ennen kaikkea, miten voimme vielä enemmän viestiä asioista kansankielellä. Niin, että kaikki ymmärtävät, mistä puhumme.

 

Miten Kuulu on auttanut Nestor Cablesia?

Brändin kirkastaminen

– Yhteistyömme Kuulun kanssa lähti käyntiin ydinviestin kirkastamisesta ja brändityöpajasta, jonka Muurisen Jonna ja Pulkkisen Essi pitivät meille vuonna 2019. Myyntijohtajamme haki kumppania, joka auttaisi kirkastamaan brändiämme, koska halusimme tuoda brändimme nykypäivään.

Brändityöpajan avulla saimme yrityksemme brändin ilmeen muutettua tähän päivään. Samaan aikaan uudistimme verkkosivumme ja onnistuimme tavoitteessamme päästä pois liiasta insinöörimäisyydestä. Onnistuimme Kuulun avulla siinä, että saimme ilmeemme Nestorin näköiseksi.

Brändi-ilmeemme uudistus ja freesaus antavat meistä ammattimaisemman kuvan ulospäin, mutta vahvistavat myös sisäisesti työntekijöidemme kantaa ja ajatusmaailmaa yrityksestämme.

Äänensävymme on rento, helposti lähestyttävä ja helposti ymmärrettävä. Haluamme, että Pihtiputaan mummokin ymmärtää meitä.

Yhteistyö Kuulun kanssa on nopeuttanut sisäistä kehittymistämme. Olemme oppineet omassa viestinnässämme ja sisällöntuotannossamme selkeyttämään viestiä sekä ottaneet myös puhekielen termejä mukaan. Toki ammattiartikkeleitakin on, ja myös niille on oma paikkansa.

Olemme ottaneet myös maksullista mainontaa paremmin haltuun. Pääkanavamme on LinkedIn, mutta viestimme myös Facebookissa ja Instagramissa sekä teemme GoogleAds-mainontaa.

Me nestorilaiset kuvaamme tapaamme tehdä töitä ilmauksella Nestor way. Se on oma tapamme toimia ja olla asiakkaan vierellä kulkeva rento asiantuntija. Emme halua, että kenelläkään on kynnystä ottaa meihin yhteyttä.

Yritysvideo suomeksi ja englanniksi

Halusimme yrityksellemme myös päivitetyn version yritysvideosta. Koska meillä oli niin hyvät kokemukset Kuulun vetämästä brändityöpajasta ja tiesimme, että Kuulu tekee myös videotuotantoja, halusimme tilata videon Kuululta.

Videot ovat tuoneet konkretiaa tekemisestämme, kun tehdas ja työmaat ovat esitelty. Ymmärrystä saadaan lisää sen kautta, kun voimme näyttää, että tuotteemme on ihan tavallisen omakotitalon seinässä.

Mikä on ollut parasta yhteisessä tekemisessämme?

– Parasta Kuulun kanssa tekemisessä on ehdottomasti alusta asti luotto kuululaisiin. Kun Kunnarin Mikael, Lahtelan Aapo ja Karlinin Mikko-Pekka tulivat kuvaamaan, huomasimme heti, että he ovat alusta asti tosi varmoja tekijöitä. Heidän käsiinsä oli helppo heittäytyä ja luottaa heihin. Videotuotannon suhteen ei tarvinnut hermoilla, saadaanko video valmiiksi sovitun aikataulun mukaisesti.

Huomasimme toki tämän saman jo brändityöpajassa Jonnan ja Essin kanssa ja tiesimme, että yhteistyöstämme tulee hyvää.

Arvostamme suuresti sitä, että yhteistyö on ollut saumatonta ja joustavaa. Esimerkiksi tehtaassamme ei voinut tehdä toisin kuvausten takia, vaan hommat siellä etenivät normaalien prosessien mukaan.

Miten olette käytännössä pystyneet auttamaan ja palvelemaan omia asiakkaitanne viimeisen kahden vuoden aikana?

Kun kaikki tapahtumat ja isot messut ovat peruuntuneet viimeiseltä kahdelta vuodelta, olemme ottaneet webinaarit uutena asiana käyttöön. Osallistujia on ollut paljon ja olemme saaneet verkkokoulutuksistamme hyvää palautetta.

Korona ei ole onneksi vaikuttanut tuotantoomme.

Miten voitte jatkossa auttaa asiakkaitanne entistä paremmin?

Olemme asiakkaan projekteissa mukana alusta loppuun saakka. Yrityksessämme aloitti vuoden alusta myös Sales & Field Support Manager eli kenttätukeen erikoistunut myyjä, joka kiertää säännöllisesti työmailla katsomassa, miten hommat etenevät. Tarjoamme myös asiakkaillemme ilmaisia koulutuksia tuotteistamme. Meillä on aito halu siinä, että asiakkaamme onnistuvat omissa projekteissaan.

Haastateltavana Nestor Cablesin asiakaspalvelupäällikkö Kaisa-Maria Juliander

 

Alla tekemämme yritysvideot sekä suomeksi että englanniksi tekstitettyinä

 

 

 

Kiinnostuitko yrityksen tarinan kirkastamisesta ja tarinan kertomisesta tehokkaammin asiakkaille? Lue lisää Storybrand-palvelustamme!

Lue lisää Storybrand-palvelustamme

Ota yhteyttä