Facebook panostaa somen tämän hetken kovimpaan trendiin, livevideoon. Livevideo on tullut mahdolliseksi kaikille. Tämän myötä aukeaa uusia mahdollisuuksia myös markkinoijalle. Seuraavaksi viisi vinkkiä, joiden avulla livevideon valjastaminen markkinointikäyttöön onnistuu.

1. Määrittele laatu

Livevideo on saatavilla ainoastaan Facebookin mobiilisovellukselle. Tämä rajoite tarkoittaa sitä, että mahdollisia sisältötyylejä ja -tyyppejä on rajoitettu määrä. Unohda siistit animaatiot ja elokuvamaiset tehokeinot. Vaikka ylimääräiset hienoudet saakin unohtaa, antaa livevideo toisaalta mahdollisuuden uudenlaiseen intiimiyteen ja kanssakäymiseen kohderyhmän kanssa.

Ensin on kuitenkin unohdettava vanhat totuudet siitä, mitä laadukas videotuotanto on! Voit kuitenkin tehdä eroa yksinkertaisilla ratkaisuilla, kuten esimerkiksi käytätkö kuvatessa jalustaa tai mikrofonia. Muista myös, että internet-yhteyden nopeudella on iso merkitys livelähetyksissä. Yleisö kaikkoaa herkästi, mikäli lähetyksesi pätkii.

Tee-se-itse-videovinkkimme myös mobiilikuvaukseen löytyvät täältä!

2. Facebook-seuraajasi ovat täällä taas!

Kaikki tietävät jo, että sosiaalinen media on algoritmin armoilla. Seuraajasi näkevät vain murto-osan  tuottamastasi sisällöstä. Livevideo ei kuitenkaan ole samalla tavalla algoritmin vaikutuksessa, vaan seuraajasi saavat aina ilmoituksen livelähetyksestä. Ensimmäistä kertaa vuosiin sinulla on mahdollisuus tavoittaa kaikki seuraajasi!

3. Uusi on aina parempi

Facebookin uudet ominaisuudet priorisoidaan käyttäjien uutisvirrassa, joten markkinoija saa paremman kattavuuden uudella ominaisuudella. Markkinoijan tulisi siis ottaa uutuuksista kaikki irti! Oman kokemuksemme mukaan, FB-live tuo juuri nyt erittäin hyvän näkyvyyden. Puhutaan ainakin 10-kertaisista kattavuuksista normaalipostauksiin nähden. Facebookissa kattavuus tarkoittaa siis sitä kuinka moni ihminen on postauksiasi nähnyt.

Facebook-live tuo näkyvyyttä.

4. Tee pohjatyö

Vielä ei ole olemassa esimerkiksi omaa mainostyyppiä livelähetyksen markkinoimiselle, joten markkinoijien on keksittävä luovia ratkaisuja tulevan lähetyksen promoamiseksi. Lähetyksistä kannattaa kertoa hyvissä ajoin FB-faneillenne. Mieti myös lähetyksen otsikointi.

5. Älä unohda laadukasta sisältöä

Usein uutuudenviehätys saa unohtamaan sisältömarkkinoinnin tärkeimmän asian. Sisältöä luodaan nimenomaan yleisölle, ei omalle brändille. Kysy siis itseltäsi: mikä on relevanttia kohderyhmälleni, ja miten voisimme muuttaa sen livevideoksi?

Innostuitko videoiden mahdollisuuksista? Pyydä tarjous mobiilivideomarkkinointikoulutuksesta!

Lue lisää mobiilivideot ja stoorit -koulutuksesta

Lähde: Dagens Media – Så lyckas du med livestreaming på Facebook

Livestriimauksen ABC: Facebook Liven perusteet ja 7 tehovinkkiä

Facebook Liven suurin etu verrattuna muihin julkaisumuotoihin on välitön vuorovaikutusmahdollisuus seuraajiesi kanssa. Ota haltuun livelähetyksen perusteet.

Facebook

Instagram Live vs. Facebook Live markkinointinäkökulmasta

Kumpi on parempi – Instalive vai Facebook-live?

Facebook

Facebook-markkinoinnin uutuudet webinaari

Facebook-mainonta edistyneille webinaari