Meiltä kysytään harva se päivä mitä ilmaisia ohjelmia voisi hyödyntää somekuvien teossa. No nyt tuli kysymys oikeaan osoitteeseen, olen nimittän Kuulun visuaalisen viestinnän kouluttajana perehtynyt hyvinkin kaikkiin ilmaisiin ja helppokäyttöisiin kuvankäsittelyohjelmiin!

Canva – monipuolinen kuvankäsittelyohjelma somekuvia varten

Näistä ilmaisista ja aloittelijaystävällisistä kuvankäsittelyohjelmista jos pitäisi valita yksi ylitse muiden, niin se on ehdottomasti Canva. Canva on siinä mielessä tosi kiva somekuvien tekoon, että sen käyttämiseen ei vaadita juurikaan visuaalista silmää tai graafista osaamista. Canva tarjoaa ilmaiseksi paljon erilaisia kuvapohjia esimerkiksi Facebook-kansikuviin, mainoksiin ja päivityskuviin, muita somekanavia unohtamatta. Kuvapohjia käyttämällä ei tarvitse huolehtia kuvan sommittelusta juurikaan, voi vain keskittyä vaihtamaan tilalle yritykselle sopivat värit ja fontit ja tietysti omat tekstit.

Jos Canvalle tulee yrityksen sisällä enempikin käyttöä, suosittelen ehdottomasti siirtymistä maksulliseen Canva for Workiin. Canva for Work maksaa alle 13 dollaria kuukaudessa per käyttäjä, mikä on edullinen investointi sen tuomaan hyötyyn nähden. Canva for Workin avulla voit tallentaa yrityksesi graafisen ilmeen Canvaan muistiin – esimerkiksi graafisessa ohjeistossa määritellyt värit ja fontit voi laittaa sinne talteen. Lisäksi Canva for Work tarjoaa mahdollisuuden luoda erilaisia kuvapohjia itse, ja näitä kuvapohjia voi sitten jakaa muiden tiimin jäsenten käyttöön. Näin graafinen ilme pysyy samana, vaikka kuvia tekisi monta eri ihmistä yrityksen sisällä.

Tutustu Picmonkeyyn

Jos tarvitset Photoshopin kaltaisia ominaisuuksia valokuvien muokkaamiseen, Picmonkey on tutustumisen arvoinen. Picmonkeystäkin on maksullinen versio, mutta ilmaisella pärjää hyvin pitkälle. Picmonkeyn avulla voit esimerkiksi säätää valokuvien kirkkautta, kontrastia, värisävyjä ja tarkkuutta. Jos erilaisia filttereitä tykkää käyttää, niitäkin sieltä löytyy.

Sekä Canva että Picmonkey toimivat selaimessa, eli tarvitset niiden käyttöön vain internet-yhteyden. Tästä ei somekuvien tekeminen helpommaksi muutu!

Haluaisitko opetella käyttämään Canvaa ja PicMonkeyta? Kuulu Akatemiassa voit suorittaa somekuvakoulutuksen, jossa opetamme askel askeleelta parhaiden ilmaisten kuvankäsittelyohjelmien käytön! Voit aloittaa verkkokoulutuksen vaikka heti ja suorittaa sen kuten sinulle itsellesi sopii.

Kuulu Akatemia somekuvakoulutus